Echtscheidingshypotheek

Oversluiters

Een echtscheidingshypotheek is een speciaal type hypotheek dat wordt gebruikt bij een echtscheiding. Het is bedoeld om de woning die eigendom is van beide partners te verdelen en om ervoor te zorgen dat één van de partners de woning kan behouden na de scheiding.

Bij een echtscheidingshypotheek wordt de bestaande hypotheek vaak opgesplitst in twee delen: een deel voor de partner die de woning wil behouden en een deel voor de vertrekkende partner. De vertrekkende partner ontvangt een bedrag ter compensatie voor zijn of haar deel van de hypotheek. De partner die de woning behoudt, blijft verantwoordelijk voor het aflossen van de volledige hypotheek.

Het is belangrijk om te weten dat een echtscheidingshypotheek alleen kan worden afgesloten als beide partners het eens zijn over de verdeling van de woning. Als er geen overeenstemming is, kan de rechter beslissen wat er met de woning gebeurt.

Het afsluiten van een echtscheidingshypotheek kan een complex proces zijn en het is daarom verstandig om hierbij de hulp van ons in te schakelen. Wij kunnen je helpen om de verschillende opties te begrijpen en om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Direct bellen met uw eigen verhaal, het kan allemaal

Hypotheek afspraak formulier